En ny blogg om hållbar utveckling

Läser du en hållbarhetsredovisning?
juli 9, 2019
 

Vi pratar mycket om att vi måste ha en hållbar utveckling, men vad är det konkret vi måste göra?

A lla pratar om Greta Thunberg och om klimatkrisen, men väldigt få pratar om vad det är Greta Thunberg vill att vi ska göra - hur vi ska lösa klimatkrisen. Jag vill göra precis det - prata om vad vi kan göra för att uppnå en hållbar utveckling.

I den här bloggen vill jag diskutera möjliga vägar att nå en hållbar utveckling inom olika områden. Jag vill lyfta fram goda exempel på vad som kan anses vara en hållbar utveckling. Jag tror inte det finns en (1) enkel lösning utan vi måste acceptera att det finns många olika saker som vi behöver göra inom olika områden för att uppnå en hållbar utveckling. Men jag tror att det är fullt möjligt att uppnå t ex högt uppsatta klimatmål och utrota fattigdom, men det krävs att både enskilda individer ändrar beteenden och politiska beslut som genererar systemskifte.

„Fokusera på möjligheter”

 

Det kan vara skrämmande att inte veta exakt hur framtiden kan te sig, men en oviss framtid kan också innebära många positiva möjligheter.

I den här bloggen kommer jag främst fokusera på vilka möjligheter som finns inom en hållbar utveckling. Det finns innovations- och affärsmöjligheter inom hållbar utveckling som är värt att lyftas fram.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
Är du beslutsfattare och/eller makthavare inom samhälle och företag så har du ett extra ansvar att påverka framtiden i en hållbar riktning.

Jag kommer fokusera på teknikutveckling, förändringsledning, hur vi mäter hållbar utveckling, affärsmöjligheter och mycket mera. Jag ser fram emot att få höra era kommenterar, åsikter och goda exempel för en hållbar utveckling och en hållbar framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *